Hofwoningen

architectuur

We maken de groene hof, waaraan het park zijn naam ontleent, af met een tweetal blokjes met 13 hofwoningen. Traditionele woningen met een kap, op eigentijdse wijze vormgegeven. Met stoere, doorgaande dakkapellen die aan de architectuur van de overige gebouwen zijn ontleend. Ook weer met mooi gedetailleerd metselwerk, fraaie dakranden en gootoverstekken en houten kozijnen. De woningen omzomen op deze manier de autovrije hof met vriendelijke gevelwanden.

Op de eerste verdieping is er plaats voor 3 slaapkamers en een badkamer met douchehoek, wastafel en wandcloset. De vaste trap gaat naar de zolderverdieping, die vrij indeelbaar is. Deze woningen zijn uiteraard gasloos. Ze zijn uiterst energiezuinig door de hoge isolatiewaarden, de warmtepomp en de zonnepanelen. De woningen worden op de begane grond en de eerste verdieping voorzien van vloerverwarming.

Aan de achterzijde liggen de tuinen, waaraan de woonkamers zijn gesitueerd, op het Zuiden of Westen georiënteerd. Daar staan ook de buitenbergingen die voorzien zijn van een groen dak. De woningen met een West oriëntatie zijn aan de achterzijde bereikbaar met een privéstraat vanaf de Prinses Marijkestraat. Ze krijgen daar parkeerplaatsen op eigen terrein onder een groene pergola, die eventueel tot carport kan worden omgebouwd. De Zuid georiënteerde woningen zijn met de auto via een privéstraat vanaf het Zuideinde bereikbaar en krijgen op de kop van het blokje hun eigen parkeerplaatsen.

NB. klik op de pijltjes aan weerszijden van de foto bovenaan de pagina om meer impressies te bekijken.

*De getoonde illustraties, situatie, foto’s en plattegronden geven een impressie van het project weer. Aan de info op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.