Vrijstaande woning

architectuur

Aan het Zuideinde tenslotte, bij de andere toegang van het private park, komt als poortwachter nog een vrijstaande woning. Deze voegt zich in de gevelwand die bestaat uit een grote diversiteit aan woningen en architectuurstijlen. We hebben daar een grondige analyse van gemaakt: deze traditionele woningen met ruime voortuinen hebben gevels van afwisselend metselwerk, stucwerk en houten beschietingen. Met erkers, balkons, dak- en gootoverstekken en een grote verscheidenheid aan detailleringen. Dat was onze inspiratiebron.

Het ontwerp van deze unieke woning is een hedendaagse vertaling van deze elementen. Enerzijds een woning die daardoor niet meteen opvalt in deze straatwand. Je herkent de materialen en de maat en de schaal, waardoor hij zich er vanzelfsprekend invoegt Maar bij betere beschouwing zie je direct, dat dit fris ogende huis onderdeel uitmaakt van de nieuwe bebouwing van Park Oud Zuid. Een mooie eigentijds gedetailleerde woning met een bijzondere gevelopbouw in traditioneel ogende, moderne materialen. Deze eigenwijze woning heeft een vrij indeelbare begane grond. U kunt de zitruimte of juist de keuken/eetkamer straat- of tuingericht plaatsen. Op de eerste verdieping is er plaats voor 3 slaapkamers en een badkamer met douchehoek, wastafel en wandcloset. De vaste trap gaat naar de zolderverdieping, die vrij indeelbaar is. Deze woning is uiteraard gasloos. Door de materialisatie is hij uiterst energiezuinig met hoge isolatiewaarden, de warmtepomp en de zonnepanelen. De woning wordt op de begane grond en de eerste verdieping voorzien van vloerverwarming.

Er is een parkeerplaats op eigen terrein, bereikbaar via de privéstraat vanaf het Zuideinde. De buitenberging is voorzien van een groendak.

U kunt ook nog kiezen voor onder andere:

  • Dubbele tuindeuren
  • Vrijstaande garage
  • Bijkeuken begane grond
  • Extra PV-panelen

NB. klik op de pijltjes aan weerszijden van de foto bovenaan de pagina om meer impressies te bekijken.

*De getoonde illustraties, situatie, foto’s en plattegronden geven een impressie van het project weer. Aan de info op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.