Meer informatie

Een sfeervol gebouw met een rijke historie

Alle woningen zijn verkocht

Meer informatie

in monumentaal schoolgebouw

Mix van historie en eigentijds

Meer informatie

Wonen op een bijzondere plek

Alle woningen zijn verkocht

WONINGAANBOD

Park Oud Zuid Meppel is een prachtige mix van monumenten en eigentijdse woningbouw. Het park wordt gevormd door een groene binnenhof waaromheen de verschillende gebouwen zijn gelegen. Samen maken ze in deze toch al met veel groen gezegende wijk een rustige woonoase. Klik op de afbeeldingen hieronder voor de historie en architectuur van de verschillende gebouwen van Park Oud Zuid. Klik hier om naar de kavelkaart te gaan waar u een keuze kunt maken uit de verschillende woningen.

Zuiderschool

Gymzaal

Stadswoningen

Hofwoningen

Vrijstaandewoning

TERREIN

Parkeren en groen

Alle woningen van Park Oud Zuid beschikken over een eigen parkeerplaats. Deze zijn ofwel op het eigen terrein ofwel groepsgewijs op het binnenterrein gesitueerd. Voor de 14 appartementen in de voormalige HBS zijn 17 parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanaf de straatkant worden de toegangswegen naar het binnenterrein begeleid met groenstroken. De aanwezige grote bomen in het terrein zijn zoveel mogelijk gehandhaafd en zorgvuldig ingepast: hierdoor ontstaat een terrein met karakter.

Naast privétuinen is er ook een openbaar groen gedeelte in het hart van het plangebied. Deze bestaat uit twee delen. In het eerste deel is een gedeelte van de oude schoolmuur blijven staan, te midden van bloemperken en zitjes. In het tweede deel is, door een halfhoge haag, een begrensd grasveldje gemaakt waar kinderen kunnen spelen. Hier zijn nieuwe bomen gepland: een walnotenboom en enkele fruitbomen (zoals appels en perenbomen). Naast de prachtige bloesem in het voorjaar, kan men ook genieten van de fruitoogst die gedeeld kan worden.

Eigendom

Voor de grondgebonden woningen (exclusief de vrijstaande woning) geldt:

Naast het eigendom van de woning wordt ook het openbare gedeelte van het binnenterrein als mandelig eigendom aan u overgedragen. De openbare ruimte omvat de gemeenschappelijke toegangswegen, voetpaden en groenvoorziening.

U en de mede-eigenaren van de grondgebonden woningen worden ieder voor 1/25 deel eigenaar van de openbare ruimte. De openbare ruimte is dus privéterrein en u dient gezamenlijk zorg te dragen voor het onderhouden en het in stand houden hiervan.

De riolering en verlichting wordt door middel van een recht van opstal beheerd en onderhouden door de gemeente Meppel.